Ingrediënten:

600 gram pompoen

150 gram ham ( dikke plak )

1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker

2 theelepels hot peppersauce ( tabasco bv )

3 eetlepels tomatenketchup

2 eetlepels olie

1 theelepel zout

80 gram walnoten

6 plakjes deeg voor een hartige taart

3 eieren

125 ml slagroom

Quichevorm of taartvorm ( doorsnede 26 cm )

Bereiding:

Verwarm de oven op 200 graden ( boven en onderwarmte ). Vet de quichevorm in met wat boter

Verwijder de zaden en de draderige binnenkant van de pompoen met een lepel. Snijd in parten en verwijder de schil.

Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de ham in blokjes.

Meng de basterdsuiker, de pepersauce, ketchup en de olie met zout en peper in een kom.

Schep de pompoen, ham en walnoten er door heen.

Bestrooi het werkblad met wat bloem en leg de ontdooide plakjes deeg op elkaar. Rol uit tot een ronde lap van 30 cm doorsnede.

Bekleed de quichevorm met het deeg en druk aan de randen goed aan. Snijd het overtollige deeg weg.

Klop de eieren los met de slagroom en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel het pompoenmengsel  over de bodem van de quichevorm  en giet het eiermengsel erover heen. Moet zoveel mogelijk bedekt zijn, anders brandt het aan.

Bak iets onder het midden in de oven in 30-40 minuten gaar. Lekker met een salade erbij.

EET SMAKELIJK                          PIRI