NIEUWE SUPERMARKT

Als je in de nieuwe Poiesz Supermarkt aan het winkelen bent is het even zoeken naar de vertrouwde producten, maar dat zal na een poosje snel veranderen. Het mag duidelijk zijn dat we in een gloednieuwe Super zijn. Het is er lichter, de paden  ruimer en het oogt erg modern. Het servicepoint is groter, nu achterin, de slijterij in de winkel en de toegenomen service van het personeel erg aangenaam. Mooi is ook de koffiehoek waar je even kunt zitten voor een praatje. Bovendien is het producten aanbod sterk toegenomen.

Bij de emballage is het even wennen.

Mijn lege kratje bier wilde niet door de machine omdat er een verkeerd flesje in zat. Ik tilde elk flesje  op maar vond niets bijzonders. Toen viel mijn oog op de display van de machine waarop precies werd aangegeven waar het verkeerde flesje in de krat zit. Medicijnen en dergelijke nu in de winkel in plaats van bij het service point. 

Zo te zien heeft de Poiesz organisatie kosten noch moeite gespaard om in Scharnegoutum een schitterende supermarkt neer te zetten. Ook de buitenkant kreeg een facelift en de entree uitnodigend en veel ruimer. Nieuw is ook dat de klant nu zelf kan scannen. Ook dat is een verbetering al gebruik ik het zelf niet.

In ons dorp hebben ook veel woningen de laatste jaren een facelift gekregen. Vooral aan de Lege Dijk is veel geïnvesteerd in meerdere woningen. Dat zorgt voor een straatbeeld dat er zijn mag. Het MFA, oftewel het Swettehûs, heeft een moderne uitstraling wat goed is voor Scharnegoutum. We moeten mee in de vaart der volkeren. Niet iedereen vind het een mooi gebouw trouwens maar ja, smaken  verschillen. 

Over straatbeeld gesproken, er is nog een minpuntje. De gemeente SWF mag er wat de onkruidbestrijding in de wijken betreft nog een flinke schep bovenop doen. Hier is gemeentebreed € 200.000,- extra voor uitgetrokken, maar dat zie je nog niet terug in het straatbeeld in ons dorp.

De nieuwe Poiesz Supermarkt  beschouw ik in elk geval als een kroon op alle positieve ontwikkelingen. Goed voor het bedrijf en goed voor het aanzien van het dorp.