Muziekvereniging Excelsior Scharnegoutum won gisteravond, zaterdag 21 mei, op het Gouden Spikerfestival in Ureterp, onder leiding van dirigent Meine Verbeek in de 4e divisie, de eerste prijs voor het verplichte werk en won ook de Gouden Spiker Bokaal voor het totale programma.

We wisten dat we goed gespeeld hadden, maar rekenden niet op de volle winst. De voorbereiding was goed geweest en dat geeft vertrouwen. Ons programma openden we met koraalspel, voor kenners, lied 44 uit het (oude) liedboek. Vervolgens speelden we de concertmars “with honors” , niet te vergelijken met de zgn. loopmarsen, gevolgd door het verplichte werk “Edge of Field and Meadows”. Deze driedelige ouverture bood ons voldoende inspiratie om alles uit de kast te halen en daar

ook veel plezier aan te beleven. De ouverture kent drie heel verschillende muziekstijlen. We sloten het optreden af met een rappe “Jack in a Box, waarin Coos Kruizenga geweldig mooi soleerde op xylofoon.

Nadat we de prijs voor het verplichte werk gewonnen hadden, werd het pas echt spannend voor de korpsleden, immers de kans op de titel kwam toen in zicht. Deze dubbele winst is een geweldige opsteker voor ons allemaal. Met nieuwe energie uit deze mooie zaterdag gaan we nu voor het optreden bij de slachtemaraton en het geplande Disney-concert in oktober dat in het atrium van de basisschool en het dorpshuis zal plaatsvinden. In de komende doarpsomropper hoort U er meer over.