Een poosje geleden zijn de steegjes tussen de Fleardyk en de Waldastrjitte flink opgeknapt door betere  bestrating. Afgelopen weken kregen alle huizen bezoek van de gasmannen, de kabels moesten anders gelegd worden. In de stegen moest een kuil worden gegraven en in de achtererfjes. Gelukkig hoefde niet alles eruit, want ze konden de draden (?) wel aantrekken. Elk huis kwam aan de beurt. 
Toen het karwei klaar was bleek wel dat de mannen van het gas geen straters waren. Als je nu door de steeg fiets na een fikse regenbui zwemmen de tegels onder je banden. Ook bleef er modder over na het kuil graven. Waar laat je dat?Natuurlijk op een parkeerplek waar al een bultje zand ligt van buurman Mark die zijn erfje zomer 2012 onder handen heeft genomen en die geregeld heeft dat het zand door iemand uit het dorp zou worden opgeruimd. Jullie snappen het al: als je nog van plan bent een kuil te graven dan breng je de modder gewoon naar het parkeerplek boven op de andere opgravingen, dan kunnen we in de toekomst als het gesneeuwd heeft  mooi van de berg af… 
De gasmannen hebben overigens wel beloofd dat er nog weer straters zouden komen, dus misschien hebben ze dat bergje dan ook wel weer nodig. Ook bij de familie Bremer bij de paaltjes ligt een bultje modder. Grote mol? Wie heeft er een kuil gegraven? Toen ik er laatst langs fietste kwam er net een mini- Bremer van de parkeerplek. Zei tegen zijn heit: “Wat is dat? Is der in bom fallen?” Het antwoord van heit ging verloren in het geluid van een grote mitrallieur die mini- Bremer in zijn armen hield en met dat toepasselijke geluid maaide hij me van de fiets. Ik kon nog net uitbrengen: “Net sa agressyf…” Gelukkig had ik genoeg gang, zodat ik nog thuis kon komen, redde het zelf nog door het ‘zwemmende’ tegelsteegje.