De “Samen Loop voor Hoop” Sneek, voor alle inwoners van de gemeente Súdwest-Fryslân, vindt plaats op 24 & 25 september 2016. Locatie: het Veemarktplein in Sneek. Het doel is geld inzamelen voor kankeronderzoek (KWF). Rond een 24-uurs wandelestafette voor teams (omdat de strijd tegen kanker ook 24/7 doorgaat) organiseren we een bruisend en veelzijdig programma.
Een etmaal entertainment, emoties, artiesten, een horeca-plein, een goede doelen-markt

en prachtige ceremoniën. Maar ook een kinderloop, een (hardloop-) prestatieloop, een gala-diner en vele andere activiteiten. Een weekend om nooit te vergeten. De start is op zaterdag 24 september om 16.00 uur. Er wordt gewandeld tot zondag 25 september om 16.00 uur.
Momenteel hebben zich al 55 Teams ingeschreven uit de hele gemeente Súd-West Fryslân, waarvan 5 teams (deels) afkomstig uit Scharnegoutum. Daarnaast wandelen er een aantal dorpsgenoten nog in andere Teams uit de omstreken. Daar mogen we best trots op zijn! TEAM 3 zijn de “Bijzonder Gezellige Samenlopers”. Teamcaptains zijn Dorien Reitsma en Martha Hoekstra. Dit team is ontstaan vanuit de Fjoertoer loopsters van de Swette Switters. Dorien zag deze loop voorbij komen op Facebook, en zag dat de datum precies op de sterfdatum was van haar eigen moeder: 25 september 1992. Als dat geen teken is… Direct waren de dames van het volleybalteam enthousiast om mee te helpen. Binnen een aantal dagen was het team al gegroeid naar 18 leden. Inmiddels staat de teller op 23 deelnemers!
Er worden verschillende initiatieven ontplooid om geld in te zamelen voor het KWF, o.a. maakt het team sieraden van oude fietsbanden, (er komt nog een workshop), verkopen ze de kaarsenzakken, de speciale Samenloop voor Hoop armbanden, en de zgn. “wandelstokjes die het opzetten van de vingers voorkomen”. Voor meer info kunt u terecht bij Dorien of Martha, Hinke Koopmans, Tea Lemke, Tineke Hendriksma, Marijke vd Goot, of via de website. Tevens kunt u bij Gerrit Lam terecht (penningmeester van de SvH). https://www.samenloopsneek-swf.nl/ of via Facebook.