gewonnen met 3-1,  voor de eerste keer in de 48-jarige clubhistorie kampioen geworden van de vierde klasse. Dat deed de formatie van trainer Remco Bervoets door koploper Makkum op de slotdag van de competitie in een heuse kampioenswedstrijd met 3-1 te verslaan. Goed voor het tweede kampioenschap in drie jaar tijd, nadat in het seizoen 2015-2016 de titel was gepakt in de vijfde klasse A door FDS in een beslissingsduel om het kampioenschap te verslaan.

Het was de tweede keer dat Scharnegoutum’70 ten koste van Makkum promoveerde naar de derde klasse. Dat gebeurde veertien seizoenen (2003-2004) geleden al eens eerder, toen de club als de nummer 2 achter het Minnertsga van de huidige trainer Bervoets via de nacompetitie herkanser Makkum versloeg. Het werd in de beslissende thuiswedstrijd 2-0 door treffers van Reindert Oosterbaan en Jeroen Kroles. Helaas duurde het verblijf in de derde klasse destijds slechts één seizoen.
Veertien jaar later slaagde Scharnegoutum er opnieuw in om ten koste van Makkum opnieuw de stap hogerop te maken. De Makkumers kwamen als koploper van de vierde klasse B – met een voorsprong van twee punten – naar sportpark De Kromme Tille, maar moeten hopen dat ze via de nacompetitie alsnog promotie kunnen bewerkstelligen. ,,Als je twee keer van Makkum wint, dan ben je in mijn ogen de terechte kampioen”, zei aanvoerder Sibren Posthuma.
Scharnegoutum begon met hoge verwachtingen aan het seizoen, maar na een valse start (met 1 punt uit 3 wedstrijden) temperden de verwachtingen. Nadat AVC in eerste instantie de dienst uitmaakte, nam Makkum vervolgens het stokje over. ,,Toen we vlak voor de winterstop de uitwedstrijd bij Makkum (1-2) hadden gewonnen, begon het weer te leven”, aldus Posthuma. Na het gelijkspel bij VCR in de voorlaatste speelronde moest er in de slotronde gewonnen worden en dat gebeurde.
Nadat de artiesten om halfdrie waren onthaald met vuurwerk, kwam het vuurwerk binnen de lijnen van de thuisclub.