Herdenken in Scharnegoutum op dinsdag 4 mei 2021:

Allereerst een oproep aan u allen om op 4 mei de vlag half stok te hangen. Zo zijn we toch met elkaar verbonden.
Om 18.00 uur zal er bij het monument een korte ceremonie plaatsvinden. De klokken luiden. De vlaggen bij het monument worden halfstok gehesen. Er worden kransen neergelegd namens de gemeente SWF, en namens Dorpsbelang/Oranjevereniging.
Wij sluiten ons daarna aan bij de landelijke herdenking.

 

Bloemen neerleggen bij het monument:

Via de mail is een verzoek aan de buurtverenigingen gedaan of ze dit jaar ook weer zelf een bloemstuk bij het monument willen neerleggen. En natuurlijk mag iedereen die daar behoefte aan heeft op 4 mei een bos bloemen o.i.d. neerleggen bij het monument. Zorg hierbij wel dat de maatregelen in acht genomen worden. We hopen dat velen aan onze oproep gehoor zullen geven. 

 

Publicatiekast basisschool:
Bij het monument wordt ook dit jaar de publicatiekast geplaatst met daarin bijdragen van de kinderen van de basisschool over vrijheid. Niet mee kunnen doen met de herdenking, maar toch op school bezig zijn met vrijheid, wat is dat een goed initiatief. De kast blijft net als andere jaren tot eind mei staan, zodat u alle gelegenheid hebt om te lezen hoe kinderen vrijheid ervaren.

 

Wat is het fijn dat wij in Scharnegoutum een vaste plek hebben, waar we de oorlogsslachtoffers, ver weg en dichtbij gevallen, ieder jaar kunnen gedenken.