“Wie gaat er nou naar Scharnegoutum? Ik zou nog niet voor niets er naar toe willen !“ Dat waren de uitspraken die we hoorden toen we bekend maakten dat we vanuit Gauw in 1989 naar Scharnegoutum gingen verhuizen. De hobby van klassieke auto’s en meer ruimte om en in het huis deden ons besluiten om voor deze plek aan de Legedyk te kiezen. En er moest heel veel werk worden verricht direct en ook later maar we hebben er nooit spijt van gehad.
We kwamen met z’n vieren. Annet en Arjen zaten nog op school en we hebben terugkijkend een heerlijke tijd gehad. Een heerlijk huis een fijn dorp met in de loop van de 35 jaar steeds meer faciliteiten zoals een prima supermarkt, een nieuwe school en dorpshuis, een kapper en makelaar een bakker, bloemenzaak en kaaswinkel. Kortom je hoeft nergens anders heen voor je dagelijkse behoeften. En Scharnegoutum mag daar best trots op zijn ! Er zijn heel wat dorpen waarbij deze voorzieningen in de loop der jaren zijn verdwenen.
Toen we besloten, mede doordat de leeftijd inmiddels mee ging spelen, om kleiner te gaan wonen was dit niet een makkelijke beslissing. Graag waren we in Scharnegoutum gebleven maar wat we zochten konden we hier helaas niet vinden.
Het is dus Sneek geworden. In plan Pasveer hebben we een “nieuw” huis gekocht. Hier hopen we nog vele jaren in gezondheid te kunnen wonen.
Er zijn bij de verkoop veel “westerlingen” geweest die de meest uiteenlopende plannen met de boerderij hadden, Tegen onze dochter en makelaar Annet hadden we de voorkeur aangegeven voor een koper met een gezin met kinderen. Het pand biedt voldoende ruimte zowel binnen als buiten. Hoe leuk is het dat dit is gelukt ! En wel met drie kinderen en nog mooier uit Scharnegoutum !
Wij vertrekken rond eind april 2024 en wensen Johan en Petra en hun kinderen heel veel woongenot in goede gezondheid in de “Scharnehoeck”.
Wiebren en Ita de Jong