De opbrengst is bekend: € 2700,00 euro. Veel mensen, veel gezelligheid, mooi weer, mooie winterfair… Voor de foto’s
Het is ze weer gelukt. Geertje, Froukje, Sjoukje, Pieteke, Jantje en Sytze hebben het voor elkaar gekregen. De grote zaal van het dorpshuis en ook het speellokaal in school veranderden weer in een kleurig en gezellig aangeklede accommodatie met mooie, door huisvlijt tot stand gekomen, artikelen. Wat een creativiteit bij de bevolking van Scharnegoutum, zowel van de mannen als vrouwen. Ook een aantal vrouwelijke ondernemers

in ons dorp – de dames maken een inhaalslag – presenteerden zich op deze fair en lieten zien welke mooie producten of diensten zij bieden zoals o.a. Sandra de Vries, Dieuwke Leijenaar, Anneke Meiners en Baukje de Groot. Ook dumny Sytze, onze schoenpoetser was weer erg actief bezig in traditionele stofjas. Een tweede tak? Zou zo maar kunnen. Nu ook het schoenlappen nog even onder de knie krijgen en ik zie al veel dorpsgenoten met schoenen onder de arm of in de tas bij de pastorie aanbellen. Wat je “thuis” kunt krijgen haal je niet in de stad niet waar? Ook Ruurd was weer goed op dreef bij het draaiend rad en hij zit nooit om tekst verlegen zoals jullie weten. Daardoor werden heel wat muntstukken bij elkaar gesprokkeld. Ook buiten op het parkeerterrein van het Swettehûs volop activiteit in de tenten en op straat. De erwtensoep was erg lekker Pieteke en daardoor ook helemaal uitverkocht. Zo kon ook de palingroker niet klagen over klandizie. Ook hij raakte uitverkocht.
Al met al een zeer geslaagde fair met een uitstekend eind resultaat. Ik mag jullie verklappen dat dit ruim € 2.500,- was. Na afloop en opruimen, waarbij dank aan alle helpers, kon nog even worden na gepraat onder het genot van een drankje.

Mocht ik enkele namen vergeten zijn, wat erg sneu zou zijn, dan kan een ieder op de binnenkort te plaatsen foto reportage nog zien wie alle standhouders waren. Iedereen bedankt voor de mooie fair, zowel deelnemers als bezoekers.