Achttien jonge mensen van Groep 8 van basisschool Op’e Hichte waren uitgenodigd als speciale gasten tijdens de kerkdienst op 8 juli jl. in Scharnegoutum. De speciale ‘uitvliegdienst’ was gericht op de kinderen die na de zomervakantie mogen uitvliegen naar de middelbare school. Daar zaten ze dan, allemaal vooraan in de kerk. Een mooi clubje jongens en meiden dat samen de lagere school in Scharnegoutum heeft doorlopen.

De dienst werd geleid door dominee Alex van Ligten en tijdens de dienst heeft iedere Groep 8-leerling een tasje gekregen van de PKN-kerk van Scharnegoutum met symbolische inhoud, om mee te nemen naar huis en op het pad dat ze verder in hun jonge leven zullen inslaan. Na de dienst in de kerk, werd buiten door de leerlingen een duif losgelaten en mochten ze een wens uitspreken. Het was een grote diversiteit aan wensen; mooie, lieve, grappige, ontroerende en verrassende wensen! Als dorp zullen we jullie volgen en wij zijn erg benieuwd hoe jullie verdere leven eruit gaat zien en of de wensen die jullie vandaag hebben uitgesproken ook daadwerkelijk uit gaan komen. Veel succes op de ‘grote school’.

Na afloop van de dienst konden we nog even napraten onder het genot van koffie, thee, limonade en een koek. Een geslaagde zondagochtend!

Fiona van Netten