Op het kampioenschap van de Onderlinge Nederlandse Fanfare Kampioenschappen gehouden in de Lawei te Drachten behaalde Excelsior een verdienstelijke 3e prijs. 8 fanfare`s streden voor de winst in de 4e divisie. Met de 3e plaats haalde de Vereniging het podium en mocht de voorzitter namens de vereniging een beker en een geldprijs in ontvangst nemen.
De rapporten van de drie juryleden zijn door dirigent Tjeerd Barkmeijer voorgelezen op de al weer gehouden wekelijkse repetitie. Hieruit bleek maar weer eens dat juryleden vaak verschillend oordelen over de geleverde prestatie, maar het wel eens zijn over het toe te kennen aantal punten. Voor Excelsior kwam de eindscore uit op 85 pt wat bij een concours voldoende is voor promotie naar een hogere divisie. Een score die de vereniging niet eerder haalde. Mooie foto`s van het korps zijn te vinden op

www.excelsiorscharnegoutum.nl A-orkest, fotoalbum

De komende weken bereid de vereniging zich voor op een tweetal concerten, nl “Wieger wil weg” op 24 mei a.s. in Elim, een concert met de basisschool leerlingen van 4 scholen en het “High Tea” concert op zondagmiddag 23 juni in Elim (bij mooi weer buiten)