De oeverzwaluwen in It Lange Rek zijn momenteel erg druk met het aanvliegen van voedsel voor hun kuikens. Bijna alle 40 nestgaten van de zwaluwwand zijn bezet en het is dan ook af en aanvliegen geblazen voor de ouders van het kroost wat zo`n beetje de hele dag door gaat. Vaak zitten de jongen al in de nestopening en hangt de oudervogel amper een seconde voor het nest gat om het voedsel over te dragen, maar ook het kroost dat dieper weg zit krijgt zijn portie. De snelheid waarmee de zwaluwen dan de nestgang invliegen is onvoorstelbaar.

Een aantal jongen is al vliegvlug en maakt korte vluchtjes waarna ze terugkeren, want zelf insecten vangen kunnen ze nog niet en hongerig zijn ze de hele dag.

Voor de fotograaf lastig om

één en ander vast te leggen omdat de camera op één nestingang gericht staat en de tijd voor afdrukken niet meer dan juist die ene seconde bedraagt. Voor wie van dit schouwspel nog wil genieten is het de hoogste tijd want de jongen zullen snel de nesten verlaten. Een klein aantal vogels zal misschien nog een tweede legsel beginnen zoals ook vorig jaar het geval was.