Scharnegoutum

Het dorpsfeest in Scharnegoutum dat vorige week plaats vond, is voor de plaatselijke organiserende Oranjevereniging een geslaagd feest geworden. Het thema 70 jaar Oranjevereniging lende zich er dan ook uitstekend voor. Het feest werd woensdag geopend met het ‘praatcafe”in de stijl van Barend & Van Dorp. Aan tafel maakten burgemeester J. Reitsma, de bekende advocatentweeling Hans en Willem Anker, mevrouw De Jong uit Sneek die haar 83e verjaardag vierde en moeke Miep hun opwachting. Het massaal opgekomen publiek zong aan het eind enthousiast het bekende ‘Anker lied’ uit volle borst mee.

Eerder had e burgemeester een bord onthuld waarmee de feesttent was omgedoopt tot ‘Het huis van Oranje’. Vervolgens verzorgenden de broers Anker het oplaten van de eerste ballon van de ballonnenwedstrijd.

Daarmee begon het feest met activiteiten als een Jeu de boules toernooi, koffiedrinken met oranjekoek voor de 55+, een openingsconcert van de plaatselijke koren, de optocht die samen met de dorpsavond het ‘kloppend hart’ van de feesten is. Geslaagde evenementen waren ook de meerkamp met het Scharnegoutumer kampioenschap buikschuiven, toneel en een komische veiling o.l.v. de zingende veilingmeester Hans Meurs.

Daarnaast werd er in de tent gefeest met de Wiko’s Beugelband en Boulevard.
Voorafgaand aan de optocht van woensdag werd het bestuur alsmede het publiek verrast met de komst van een viertal ‘vorstinnen’, te weten Wilhelmina, Juliana, Beatrix en Maxima, een ludieke stunt van de optochtcommissie.

De optocht werd gewonnen door de Lange Achte. De publieksprijs werd met grote overmacht gewonnen door de wagen van de Legedyk/Oergongswei.

Henri v.d. Haag werd de Scharnegoutumer kampioen Buikschuiven. Team Wagenaar zegevierde bij de Meerkamp.