Afgelopen woensdag, 1 juni om 13.00 uur werd het startsein gegeven door scheidend voorzitter van dorpsbelangen Andrea – maar nu nog even niet – en juf Niese Klaziena. Groep 3 was enthousiast genoeg om bij de deuren langs te gaan in ons dorp om daar aandacht te vragen voor de verkeersveiligheid in het dorp, waar automobilisten niet sneller dan 30 km moeten rijden. De actie hield in dat bewoners een 30 km sticker op hun huisvuilcontainer plakken zodat er voortdurend en in het bijzonder op de dagen dat de container bij de weg staat, overal gewezen wordt op de maximale snelheid van het verkeer.

Het is erg belangrijk dat deze boodschap op zo jong mogelijke leeftijd al in ons “systeem” komt te zitten. De kinderen van groep 3 hebben het nu al goed begrepen.

Nadat Andrea en Niese Klaziena de actie goed hadden uitgelegd ging groep 3 in een aantal kleinere groepjes met hulp van enkele gemotiveerde begeleiders, op stap om huis aan huis de verkeersveiligheid te promoten. Natuurlijk loop je dan ook nogal eens tegen gesloten deuren aan, maar dan werd een sticker in de brievenbus achtergelaten. Mensen die wel thuis waren gaven zonder uitzondering gehoor aan de vraag om een sticker te plakken en vaak mochten de kinderen deze zelf op de container aanbrengen.

Bewustwording moet op jonge leeftijd beginnen niet waar? We kunnen spreken van een geslaagde actie. Kinderen van groep 3, ontzettend bedankt voor jullie geweldige inzet.