Publicatie Wijd en Zijd

9 december 2002

Scharnegoutum

– knuffels, jojo’s, en happy meal speelgoed, potloden, toiletartikelen en schriften. Het is allemaal te vinden in de schoenendozen die de leerlingen van de christelijke basisschool Op’e Hichte vrijdagochtend hebben meegenomen naar school. De goed gevulde schoenendozen, ruim honderd in totaal, gaan over enkele weken naar arme kinderen in landen als Sierra Leone, Moldavie en Pakistan.
De school doet nu ongeveer 5 tot 6 jaar mee aan de actie. De actie duurt tot 14 december. Sommige dozen zitten vol met nieuwe spulletjes, weer andere zijn gevuld

met spulletjes waar de kinderen zelf ook meegespeeld hebben. Alles wordt goed nageken want stuk mag het niet zijn. De ouders die de actie in de school uitvoeren kijken elke doos goed na. De meeste kinderen maken er een heel kunstwerk van. De dozen worden beplakt, beschikderd en versierd. Het geheel is meestal een fantastich pakket voor de ontvanger. Dat laatste zullen de kinderen nooit te weten komen want er is tussen de gever en de ontvanger geen correspondentie. De 102 pakketjes gaan via Steenwijk op transport.