Publicatie FRIESCH DAGBLAD
8 mei 2002

Scharnegoutum

Scharnegoutum krijgt over de Zwette de brug die ze wil hebben. Het college van B en W heeft gisteren gekozen voor het ontwerp van architect Vegter, waar de dorpsbewoners maandagavond al in grote meerderheid voor gekozen had.

In verband met de aanleg van de Middelseeroute moet er een nieuwe en hoger brug komen in de Legedyk in Scharnegoutum. De gemeente gaf drie architecten de opdracht om een ontwerp te maken. Een beoordelingscommissie bestaande uit provincie, gemeente en dorpsbelang koos voor het ontwerp van Auke de Vries uit Drachten.

Dorpsbelang liet al meteen weten eerst met de bevolking te willen overleggen. Dat is afgelopen maandag gebeurd. 76 van de tachtig aanwezigen kozen echter voor een ander ontwerp. Volgens voorzitter S. Holtrop van dorpsbelang vonden de bewoners “een opener ontwerp”met een meer “landschappelijk karakter” en de brug van de Vries beter passen in de “grotere stad”.

Het college van B & W vergaderde gistermorgen over de brug en besloot ook achter het ontwerp van Vegter te staan. Het college zal binnenkort met een voorstel aan de raad komen.