Donderdag 26 augustus 2015 En het regende … en het regende harder…en het regende nog harder ! Maar hoe het ook regende, ze gingen onverstoorbaar door met Jeu De Boules en de Survival. De oudste jeugd, ondertussen al ruim over de vijftig starten donderdagmorgen als vanouds weer fanatiek met de balletjes op het natte gras van het sportveld. De ballen wilden lekker rollen dus het spelniveau was dit keer van hoog niveau. Ondertussen was het vermakelijk om te zien hoe de kinderen van de onderbouw zich kostelijk vernaakte tijdens de spelletjes en klimmen en glijden op de luchtkussens. De regen zorgde er voor dat het een grote glijpartij werd. En vervolgens startte de jeugd van groep acht vol enthousiasme met hun uitvoering van de survival. Het maakte niets meer uit waar ze zich bevonden op de route, het sportveld, de bosjes of de Zwette want het was een grote zwempartij. Maar dat deerde de jeugd niet, integendeel het werd er alleen maar leuker door. Voor de fotograag gold dit niet want zijn dure fototoestel heeft een enorme hekel aan water waardoor de fotograaf noodgedwongen onder het afdakje van de kantine moest blijven.

Gelukkig was het klaverjassen ’s middags in de tent dus konden de 28 deelnemers droog blijven. Ook hier werd weer verwoed gestreden om de prijzen. Hierbij is het van groot belang dat je als deelnemer onder alle omstandigheden je kalmte en het overzicht bewaart. Dit is combinatie met aangeboren talent en klasse leverde een, door velen al getipte kanshebber, terechte winnaar op namelijk Lubbert v d Laan. Kussen van de Swette koningin en een prachtige beker maakten dat de feesten voor Lubbert al niet meer stuk konden na donderdag.

Helaas waren alle vissen door de vele regen ergens anders gaan schuilen zodat de viswedstrijd doorgang kon vinden dit jaar. Volgende keer beter.