Kort na kinderboekenweek presenteerde dorpsgenoot Sietske Zwerver haar eerste kinderboek. – ‘Pup wil een hoed’ Dat is de titel van het eerste kinderboek van de hand van Sietske Zwerver, voormalig leerkracht en eigenaar van Ster(k)talent in Scharnegoutum.
Sietske Zwerver heeft het eerste exemplaar aangeboden aan Yrea van der Wal, eigenaar van basic-bliss, een webshop met allerlei leuke cadeaus voor baby’s en kinderen waar het boek te koop is. Het boek is verder verkrijgbaar bij Bruna in Sneek.

Het boek gaat over Pup. Hij ligt in de tuin, maar heeft last van de zon. Hij gaat op zoek naar een hoed. Zal het hem lukken één te vinden? Een boekje in rijmvorm, om samen te lezen met je peuter en/of kleuter. Een leuk kraam- of sinterklaascadeautje of gewoon zomaar.
Voorlezen is belangrijk voor de ontwikkeling van het brein, stimuleert de verbeeldingskracht, versterkt de band tussen ouder en kind, maar is vooral een moment om samen te genieten. Vooral dat laatste is wat Sietske Zwerver voor ogen had toen ze het kinderboek schreef.
Kinderen vinden het leuk om voorgelezen te worden. Het is een sociale activiteit een rustmoment op een drukke dag en behalve leuk, ook erg leerzaam, aldus Sietske Zwerver.