Slachtemarathon 2016. Het was afgelopen zaterdag zeer gezellig in Grutte Wierum, waar de deelnemers aan de Slachtemarathon aan de laatste 10 km begonnen. Velen huppelden nog vrolijk voort, maar er waren er ook die strompelend en steunend voort ploeterden. Gelukkig konden ze zich in Grutte Wierum tegoed doen aan heerlijke soep en broodjes knakworst. Dit zorgde voor voldoende nieuwe energie om ruim op tijd de finish te passeren.
Ja de vrijwilligers van dorpshuis Scharnegoutum hadden het lef gehad om o.a. maar liefst 300 liter soep in te kopen en 1000 knakworsten. In GrutteWierum hadden ze

nog nooit zoveel soep bijeen gezien. Sommigen, waaronder ook uw verslaggever, hebben er slapeloze nachten van gehad. Driehonderd liter soep hoe raken we dat ooit kwijt ?

Maar gelukkig deden er heel veel sportieve Scharnegoutumers mee aan de Slachtemarathon en die hadden via social media al rondgebazuind dat bij Grutte Wierum heerlijke soep te koop was. En Hinke en Wiggele Bakker hadden prachtige reclameborden gemaakt voor langs de weg. En dat heeft effect gehad want vrijwel de hele voorraad was verkocht aan het eind van de dag. En ook vrijwel de hele voorraad knakworsten verdween in de magen van de wandelaars. Ondertussen speelde de gelegenheidsband “JAMBAM” onder leiding gaan Geert Knol er, maar liefst zes uur lang, op los in de trailer bij “DORPSHUIS A LA TINTE” Hierbij was ook nog een gastoptreden van Jan Castelein (die van de Oergongswei) en zijn zoon. Ongetwijfeld het begin van nog vele optredens is de algemene verwachting. En niet te vergeten ons bekende accordeonduo “Sybrig en Joukje” die even buiten Grutte Wierum een rustig plekje hadden opgezocht om de wandelaars muzikaal aan te moedigen. En ook Cathrines met zijn partners ( foto) speelden dat het een lust was.Het werd allemaal zeer gewaardeerd door de duizenden wandelaars maar ook door de vele toeschouwers. Geconcludeerd kan worden dat Grutte Wierum zaterdag ook een grote “OASE” van ontmoeting en gezelligheid was. Dit ondanks het feit dat de organisatie van de Slachtemarathon deze plek niet in hun programma had opgenomen.